Leuk en heel gezellig slaapfeest

Lekker weer, een leuke groep meiden, leuke activiteiten en weinig (tot helemaal niet) slapen. Alle ingrediënten voor weer een geslaagd slaapfeest!

Een vol programma stond de meiden vanaf vrijdagmiddag 17:00 te wachten. Binnen werd er trampoline gesprongen (iedereen heeft de salto gedaan!) en buiten werd er een soort stoelendans gedaan maar dan met een bal. De frietjes met knakworstjes smaakten dan ook heerlijk voordat we aan de volgende spelletjes begonnen. Buiten moest er een parcours worden afgelegd door naar de ‘leider’ te luisteren en dat was best lastig aangezien iedereen geblinddoekt was! De andere groep ging aan de slag met quizvragen waarbij het antwoord met letters op je buik of rug gevormd moesten worden, nog best lastig want welke letter had ik ook alweer op mijn rug?

Daarna leerde Lindsey ons een leuke dans op Uptown funk van Bruno Mars, lekker buiten op het plein want het was toch wel erg warm!
Nog nooit hebben we een groep gehad die, zo leek het, zo graag wilden gaan slapen. Sommige hadden het liefste bij aankomst hun bed al klaargelegd. Zo vlak voor het avondspel mochten ze dan ook eindelijk(!) de bedden klaarleggen. Ook moest er voor vertrek nog aan het spandoek voor de zeskamp de volgende dag gewerkt worden, zo ging iedereen aan de slag met behangpapier, stiften en kleurpotloden en werden er hele kunstwerken gemaakt.

Zo rond 10 uur was het tijd voor de 1e groep om te beginnen aan de toverdrank tocht. Want de toverfee (of heks) was, hoe kan het ook anders, alle ingrediënten kwijt van de toverdrank. Aan alle groepen de taak om tijdens een flinke wandeling door Axel alle ingrediënten terug te vinden. Op af en toe best spannende en donkere plekken zaten vossen verstopt die je een ingrediënt en een deel van de toverspreuk konden geven. In het ‘spookhuis’ mocht je een snoepje proeven, er zaten alleen van ieder kleurtje twee stuks in waarbij de ene lekker was en de andere niet. Zo kon het best zijn dat je opeens op babydoekjes, gras, snot, stinksokken of hondenvoer aan het kauwen was! Maar met een beetje geluk had je toch een lekker smaakje, of was het gras toch eigenlijk ook best wel lekker? Uiteindelijk werden er champignons, kikkers en muizen (gelukkig van snoep), bladeren, meel, water en takjes verzameld die tezamen de overheerlijke toverdrank vormden. Waarvan het gelukkig niet de bedoeling was dat hij werd opgedronken! Om iets over 12 uur had ook de laatste groep de toverdrank compleet en kon iedereen heerlijk gaan slapen.

Helaas, zo graag dat iedereen de bedden klaar wilden gaan leggen betekende niet dat ze ook zo graag wilden gaan slapen. Met voor de meesten maar een paar uur slaap en een aantal helemaal geen slaap begon niet iedereen vol enthousiasme aan de ochtendgymnastiek. Maar na een lekker ontbijt stonden de meeste gezichten weer wat vrolijker en kon er worden begonnen aan de zeskamp. De teams mochten zich aan de hand van hun spandoek presenteren:

DSC04828

De Lachebek

DSC04830

De Turnchickies

DSC04837

De lenige bamboestokken

DSC04834

De Flappies

DSC04844

De snollebollekes

DSC04840

Klaver 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er werd bepaald wie er als langste aan een spijkerbroek kan blijven hangen. De omkleedestafette werd gespeeld, in hoeveel minuten kan iedereen van het team zich hebben verkleed in bijvoorbeeld pippie langkous, een graspol of een jaren ’50 pakje. Hoe krijg je een heleboel turntoestellen naar de overkant zonder de grond te raken, samenwerken bleek soms nog best wel lastig! Zoveel mogelijk water naar de overkant brengen in plastic bekertjes over een parcours en zo snel mogelijk met zijn tweeën op skilatten naar de overkant. En als laatste ook nog kratlopen en ondertussen zorgen dat al het water in het bekertje blijft. Nadat alles scores te hebben opgeteld mochten de Flappies zich de winnaars noemen van deze zeskamp, maar iedereen heeft hard zijn best gedaan zeker na zo weinig slaap! De eerste ouders kwamen er al aan en zo was het einde al weer in zicht. Alle spullen werden gepakt en iedereen vertrok weer richting huis (om te slapen).

We hopen dat iedereen het een leuk en gezellig slaapfeest vond. Op naar de laatste week gymmen en daarna een welverdiende vakantie!

Bekijk de foto’s in het fotoalbum.

 

Reacties zijn gesloten.