Klimmen, klauteren, balanceren, hangen en rollen: wat thuis niet altijd kan of mag is wel mogelijk bij de recreatieve gym!

Gymmen is goed voor je motorische ontwikkeling, je wordt er zelfverzekerder door en je ontmoet er veel leeftijdsgenootjes. Door de kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met verschillende materialen en manieren van sport en spel wordt dit gestimuleerd.

Onder deskundige begeleiding leren de kinderen de eerste basisvormen van het bewegen aan en worden ze op jonge leeftijd al enthousiast gemaakt voor sport, bewegen en zo de turnsport.

Daarnaast komen ook op jonge leeftijd de diverse turntoestellen al zeer regelmatig aan bod zodat er altijd voldoende uitdaging is. Daarnaast is er ook zeker tijd voor een spelletjes of een andere leuke activiteit.

De lesinhoud wordt aangepast op de leeftijd van de jongens en meisjes. Zo worden op latere leeftijd de turntoestellen steeds een belangrijker onderdeel van de les. Behalve de vier olympische toestellen sprong, brug, balk en vloer doen we ook graag een keer trampoline, ringen en bokje springen.